Quaser HX504IIBP horisontell fleroperationsmaskin till Ölme Mekaniska i Kristinehamn

Från vänster: Ejdrian Grauers (Operatör Ölme Mekaniska), Benny Svensson (Ägare Ölme Mekaniska)
MaskinFransson har nyligen levererat en Quaser HX504IIBP horisontell fleroperationsmaskin till Ölme Mekaniska i Kristinehamn.

Ölme Mekaniska AB är leverantör av mekaniska produkter till verkstadsindustrin med inriktning skärande bearbetning och montering.
Företaget skriver själva sin webbsida: “Vi har moderna CNC-maskiner och erfaren personal vilket borgar för konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet. Vår affärside är att tillverka detaljer i moderna CNC maskiner inom svarvning och fräsning samt ge kunden en komplett lösning där tex. ytbehandling eller montering ingår. För att säkerställa framtida utveckling bevakar och investerar vi både i tekniska hjälpmedel och kompetens.”

Ölme Mekaniska AB startades 1986 av nuvarande ägare Benny Svensson. De förfogar över 1 000 kvm verkstad i ändamålsenliga lokaler lokaliserade industriområdet Drevstad i Kristinehamn. Som stöd i verksamheten använder de MPS-systemet Monitor och Gibbs Cad-Cam.
Företaget är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Benny Svensson säger: “Vi jobbar inom ett brett kundregister tex. tunga fordon, vattenturbin, marin fartygsframdrift, gruvindustrin och vatten bergborrning för att nämna några. Vi valde Quaser pga. bra samarbete med er samt att vi redan har en vertikal från quaser som har fungerat bra och dessutom har samma styrsystem.”

Faktaruta QUASER HX504IIBP
Palettstorlek 500 x 500 mm (2 st)
Rörelser XYZ 760 x 640 x 760 mm
Max bordslast 500 kg (per palett)
Max sving arbetsstycke Ø760 mm
Max höjd arbetsstycke 800 mm
Spindelkona BT40 BigPlus
Max spindelvarvtal 12000 rpm
Antal verktygsplatser 60 st
Max effekt spindelmotor 30 KW
Vikt 13000 kg
Styrsystem Fanuc 18iMB

 


Webbsida Ölme Mekaniska

Från vänster: Ejdrian Grauers (Operatör), Lars Björkman (säljare MaskinFransson), Benny Svensson (Ägare Ölme Mekaniska)