Första Acuran såld till Duomek i Flen

Hedelius som kanske mest är kända för sina vertikala maskiner för pendelkörning, har utökat sitt program med ytterligare en 5-axlig serie vid namn Acura, maskinen finns idag i 2 storlekar ACURA 55 och ACURA 65, men inom kort kommer även en större modell vid namn ACURA 85 att finnas att tillgå.

Duomek som är en konstruktions- och legotillverkare belägen i natursköna Flen har beställt sin 3:e Hedelius maskin och valet föll denna gången på den nya ACURA 65 maskinen.
Ägare till Duomek Jörgen Sundmark berättar att anledningen till denna investering är att de ser ett ökat behov av bearbetningskapacitet för 5-axliga detaljer, fast denna gång ville vi istället för en pendelmaskin investera i en snabbare produktions maskin.

Jörgen berättar: – Vi på Duomek har en bred kompetens och erbjuder våra kunder tjänster inom produktutveckling, prototypframtagning, serietillverkning samt montering. Med den nya maskinen ökar vi vår bearbetningskapacitet och kan möta en större efterfågan på lite längre serier. Vi är mycket nöjda med de Hedeliusmaskiner vi har sedan tidigare, kombinationen av hög kvalitet och vettigt pris är unik.

Maskinen kommer att levereras  till Duomek i mitten av maj, dessförinnan kommer maskinen att visas hos MaskinFransson på Värnamo IndustriExpo den 10-11 maj. Representant från Hedelius kommer då att vara på plats och bl.a. visa den helt nya versionen av Acura 65 EL, som är förberedd för att robotladdning. I denna maskin ställs robotlösningen vid sidan av maskinen, så operatören har hela tiden full tillgång till såväl operatörsdörren som kontrollpanelen.

Faktaruta Hedelius Acura 65
 Rörelser XYZ  700 x 650 x 600
 Diameter rundbord  Ø650 mm
 Svivelområde  +30°~ -115°
 Spindelkona  BT40 (opt HSK A63)
 Max spindelvarvtal  14000 rpm
 Snabbtransporthastighet X/Y/Z  40 / 40 / 40 m/min
 Antal verktygsplatser  65 (opt standbymagasin 190 platser)
 Vikt  7300 kg
 Styrsystem  Heidenhain TNC640
 Maskinen är utrustad med bl.a.:
25 bar spolning genom spindeln med dubbla filter för  byte utan avbrott,
Spåntransportör och 950 liter tank med pappersbandsfilter,
Spindelprob M&H för mätning av arbetsstycke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookie används.
Läs vår integritetspolicy & vår dataskyddspolicy