MT200G

MURATEC visar 7 st 2-spindliga maskiner på EMO i Hannover

Japanska MURATEC kommer att visa följande 7 maskiner under EMO-mässan:

MT200G T3 - 2-spindlig svarv, 3 revolvrar med Y-axlar, portalladdare
MT100i T3 - 2-spindlig svarv, 3 revolvrar med Y-axlar, servo-urladdare
MT100 T2 - 2-spindlig svarv, 2 revolvrar med Y-axlar
MW120EX GT - 2-spindlig svarv med dubbla portalladdare och vändstation
MW200EXG - 2-spindlig svarv med portalladdare och vändstation
MW40 GTMCY - kompakt 2-spindlig svarv med Y-axel och portalladdare
MW35 - superkompakt 2-spindlig svarv för massproduktion av bl.a. små flygplansdetaljer

MW120EX och MW200EX är nyheter där EX står för Extreme.
En rad förbättringar har gjorts jämfört med tidigare modeller vilket har lett till förbättringar både vad gäller precision och produktivitet.
MW-serien är särskilt lämpad för massproduktion och lämpar sig i synnerhet för komponenter inom fordonsindustrin.

MURATEC ligger även i framkant vad gäller IoT (Internet of Things) och vilket de också kommer att visa i sin monter.
Bl.a. har de utvecklat egen hårdvara och mjukvara för att koppla ihop sina FANUC-baserade maskiner med maskiner och utrustning från andra styrsystem, som t.ex. Siemens.
Mjukvarorna har stöd för bl.a. produktionsplanering, övervakning av verktyg och larm etc.

Se MURATEC:s maskiner och nyheter i Hall 17 A06.

Muratec MT200G T2 levererad till NVT i Norrköping

Norrköpings Verkstadstekniska AB (NVT) grundades 1991 av Leif Pettersson och en kompanjon, numera är Leifs son Mattias Pettersson VD företaget och han har tagit över kompanjonskapet tillsammans med sin far. Under årens lopp har kundernas behov alltid stått i centrum hos NVT. De investerar därför kontinuerligt för att leverera rätt kvalitet och för att ha marknadens bästa leveranssäkerhet. Företaget utför uppdragstillverkning i små och medelstora serier för verkstadsindustrin genom skärande bearbetning i fleroperationssvarvar och fleroperationsmaskiner och de utför även montering av färdiga system.

NVT vill peka leveranssäkerheten som en av sina främsta styrkor och de når idag 98% med ca 600 artiklar. Detta har de kunnat åstadkomma bl.a. genom en platt och effektiv organisation och med engagerade medarbetare som var och en tar eget ansvar och som kan reagera snabbt när det behövs.

Om investeringen i sin nya Muratec MT200G T2 berättar Mattias: "När vi på NVT skulle modernisera vår maskinpark med en robot så tittade vi på många alternativ men valet utav leverantör föll på MaskinFransson. Dels så hade de en jättebra lösning i Muratec-maskinen med en integrerad robot för att inte förstöra en massa yta framför maskinen, men framför allt så är det deras goda kunskaper vad vi som kund behöver; snabb service och god kunskap om maskinen."

"Nu när maskinen har kommit igång och producerat ett tag så ser vi vilken enormt stabil och snabb maskin det är. Vi är enormt nöjda med maskinen och väldigt tacksamma för hur smidig installationen och utbildningen på maskinen har varit.", fortsätter Mattias.

Mattias sammanfattar affären och leveransen med följande ord: "Tackar för god hjälp från början till slut. Det var inte sista affären som görs med MaskinFransson."

Faktaruta MURATEC MT200G T2

 Styrsystem

 Fanuc 30iB

 Svarvlängd

 770 mm

 Stångdiameter

 65 mm

 Max svarvdiameter

 205 mm

 Verktygsplatser

 15 på övre revolver, 12 på nedre

 Max effekt huvudspindel

 15 kW

 Max effekt subspindel

 15 kW

 Max effekt drivna verktyg

 5.5 kW

 Snabbtransport X/Y/Z

 24 / 36 / 12 m/min

 Y-axel rörelse

 80 mm (+- 40) i båda revolvrarna

 Kylvätsketryck

 10 bar

Muratec MT200G T2 MCY, en ny flexibel allt-i-ett produktionssvarv för stång och / eller kuts med dubbla spindlar med C-axlar, stångdiameter 65 mm, 2 revolvrar (1 övre med 15 verktygsplatser och en nedre med 12 verktygsplatser) med Y-axlar, drivna verktyg med 5.5 kW på alla positioner, Maskinen är utrustad med Muratecs egna 3-axliga portalladdare som kan hantera detaljer upp till 350 mm i längd och upp till 8 kg.


 

Muratec-försäljningar under MAX 2014

Under MAX-mässan i Älvsjö sålde vi två stycken Muratec MT200G T2 cnc-svarvar utrustade med portalladdare, dubbla spindlar, dubbla revolvrar med Y-axlar. Maskinerna var specifikationsmässigt väldigt lika och såldes till två olika kunder, en till Norrköpings Verkstadsteknikska AB (NVT) och en till Hova Mekaniska Verkstad AB. Maskinerna kommer att levereras i slutet av 2014.

För några månader sedan levererade vi också en Muratec MT200G T2 till Belas AB i Bredaryd.

Muratec är ledande svarvtillverkare i Japan till den japanska bil- och lagerindustrin. Maskinerna är i regel utrustade med dubbla spindlar och två eller tre revolvrar och vanligtvis portalladdare. En Muratec-maskin är mycket lämplig om man är ute efter en maskin med hög driftsäkerhet och om man har lite större serietillverkning.

I anslutning till MAX-mässan sålde vi även en Quaser MV204CV med Heidenhain iTNC530 till IAB Protool i Forsheda, en Tsugami B0326-II till Strängnäs Mekaniska och en Tsugami HS20M-5AX till Part Precision i Mariestad. Dessa maskiner visades i vår monter under MAX 2014 och levererades kort efter att mässan var över.

Prenumerera på innehåll