karusellsvarv

You Ji presenterade karusellsvarv med Y-axel på Timtos

You Ji visade bl.a.
VLS2000ATC+C - en ny uppdatering av beprövade karusellsvarven VTL2000ATC+C med en del designförbättringar.
De visade även en schematisk bild på
VTL2000ATC+Y - en karusellsvarv med 2500 mm svarvkapacitet och Y-axel. Denna maskinen byggs nu i deras fabrik och ska levereras till en kund i juli månad.

You Ji karusellsvarv installerad hos Texor i Lycksele

You Ji VTL-1600ATC+C nyligen installerad

Vi är glada att meddela att vi nyligen levererat en You Ji VTL-1600ATC+C karusellsvarv till Texor AB i Lycksele. Följande är saxat från Texor:s webbsida:
"Texor Group består av Texor AB i Lycksele och Zetterströms Rostfria AB i Molkom. Tillsammans uppvisar gruppen en försäljning ca. 190 MSEK och har tillsammans ca. 90 medarbetare. Texor Group är en av världens ledande underleverantör av kromatografi kolonner till Biotech industrin samt en av världens främsta systemleverantörer av produktionsutrustning (Advanced Manufacturing Solutions) till Life Science industrin."
 

Faktaruta You Ji VTL-1600ATC+C
 Max. svingdia. Ø 2000 mm
 Bord Ø 1600 mm
 Max. svarvdia. Ø 1800 mm
 Max. svarvhöjd 1200 mm
 Max bordslast 8 ton
 Max effekt huvudmotor 45 kW
 Max effekt drivna verktyg  15 kW 
 Antal verktygsplatser 16ATC x 2
 Styrsystem Fanuc 0i-TD
 Maskinens nettovikt, ca 37500 kg

Maskinen är bl.a. utrustad med automatisk dörr, mätskalor för X-, Z- och C-axeln, mätprob Renishaw RMP-60 och spolning genom spindel 12 bar.

Karusellsvarv nummer 2 levererad till Coor Service Management

MaskinFransson har levererat en karusellsvarv You Ji VTL-2500ATC+C till Coor Service Management Industriservice i Finspång.

Maskinen är företagets andra karusellsvarv från You Ji, den första var en VTL-1600ATC+C och installerades 2007.

Saxat från företagets broschyr:
"Vår affärsidé är att göra livet enkelt för Dig. Säg att Du ska bygga en industrilokal eller ett kontor. I många fall får Du kontakta en byggfirma, en elektriker, en rörfirma och flera andra för att få jobbet gjort. Vi gör det enklare: Kontakta bara oss. Våra byggexperter hjälper Dig med projektering och själva bygget. Elavdelningen installerar Din el, röravdelningen tar hand om allt som gäller VVS. Vi har hög teknisk kompetens, är kostnadseffektiva och vi ser helheten. Samma sak om Du behöver hjälp med mekanisk produktion: Vi hjälper Dig med allt från ritningar till konstruktion och tillverkning av produkten.
Men vi har inte bara teknisk kompetens. Vår administrativa avdelning tar hand om Din lönehantering eller Dina ITbehov. Avdelningen för materialhantering servar med emballagetillverkning, städning, tvätt mm. Som Du ser är vi inte bara ett företag.
Många företag har genom åren upptäckt vår bredd. I vår kundkrets finns bland andra ABB, Siemens, Hydro Aluminium, SSAB, Luvata, Outokumpu, Holmen Paper och Billerud.
Testa oss Du också!
Vi utlovar en mycket hög ambitionsnivå, spetskompetens inom våra verksamhetsområden, yppersta kvalitet, utmärkt dokumentation och leverans i rätt tid.
Vi är kvalitets- och miljöcertifierade och har dessutom infört energiledningssystem."

För mer information om Coor, gå in på deras webbsida via länk till höger.

MaskinFransson har levererat en karusellsvarv You Ji VTL-2000ATC+C till Laholm Stål

MaskinFransson har levererat en karusellsvarv You Ji VTL-2000ATC+C till Laholm Stål

Saxat från Laholm Stål AB:s webbsida:
"Laholm Stål AB är det lilla företaget med de stora möjligheterna. Vi är ett unikt
företag inom den nordiska gjuteribranschen. Företaget har mer än 40 års erfarenhet
av att framställa centrifugalgjutna rostfria ämnesrör samt grov- och finbearbetning i ändamålsriktiga maskiner. I det egna gjuteriet tar vi fram den rostfria stålkvalitet som önskas och i vår verkstad efterbearbetar vi godset enligt kundens önskemål."

MaskinFransson har levererat en karusellsvarv You Ji VTL-1600ATC+C till Somas AB

MaskinFransson har levererat en karusellsvarv You Ji VTL-1600ATC+C till Somas AB.

Saxat från Somas webbsida:
"SOMAS Instrument AB utvecklar, producerar och marknadsför regler- och avstängningsventiler tillverkade i rostfritt, syrafast stål till hela världen. Huvudbeställare av våra produkter är papper- och cellulosaindustrin, och idag nyttjas våra ventiler även inom exempelvis kemi- och kraftindustrier, socker- biobränsleindustrin, offshore- och läkemedelsapplikationer, energi- avgasventiler samt på produkt- och kemikalietankers. "

YOU JI karusellsvarv levererad till Recotech AB!

Recotech AB har investerat i en stor karusellsvarv av märket You Ji från Maskin AB Fransson.

Recotech AB, som bildades ur nedläggningen av Volvo Aero Support i Arboga, är ett helägt dotterbolag inom Telestate. Verksamhet består bl.a. av att tillverka och reparera detaljer till stationära gasturbiner där detaljerna är upp till 2500 mm i diameter. För att kontrollera detaljerna har Recotech en modern koordinatmaskin som klarar detaljer som är 2.5 x 3 m. Recotech har förutom maskinbearbetning även resurser för avancerad termisk sprutning, svetsning och vakuumlödning. Bland kunderna märks Siemens, SKF, Volvo Aero, Voith och Euromaint.

"Huvudanledningen till att det blev just en You Ji VTL-2000ATC+C är att det är en stadig och noggrann maskin med drivna verktyg för tillverkning av större gasturbindetaljer. Detta krav mötte You Ji väl i sin tekniska specifikation. Vi fick dessutom bra omdömen på maskinen från kollegor i branschen. Tack vare bra stöd och engagemang från Maskinfransson:s tekniker kom vi snabbt igång med vår produktion", säger Rolf Öijerholm, platschef på Recotech.

Maskinen, som nyligen har levererats och installerats är en You Ji VTL-2000ATC+C med C-axel och drivna verktyg. Den har ett sving på 2500 mm och 2300 mm svarvkapacitet. Huvudmotorn är 75kW med ZF-växellåda, max bordslast är 10 ton och maskinen väger ca 46 ton.

You Ji är världens största tillverkare av karusellsvarvar och de har kapacitet att tillverka över 500 karusellsvarvar per år med bordsstorlekar från 800 mm upp till 6000 mm. Inom en snar framtid kommer de även att tillverka maskiner med bord upp till 8000 mm. You Ji tillverkar dessutom stora horisontella svarvar och stora horisontella fleroperationsmaskiner med palettstorlekar upp till 2500x2500 mm.

Faktaruta You Ji VTL-2000 ATC + C
 Max. svingdia. Ø 2500 mm
 Bord Ø 2000 mm
 Max. svarvdia. Ø 2300 mm
 Max. svarvhöjd 1600 mm
 Max bordslast 10 ton
 Max effekt huvudmotor 75 kW (ZF-växellåda)
 Antal verktygsplatser 16ATC
 Styrsystem Fanuc 18i

YOU JI karusellsvarv med palettväxlare hos Johnson Metall!

Johnson Metall AB har investerat i en stor karusellsvarv av märket You Ji från Maskin AB Fransson.

Johnson Metall, med huvudkontor i Örebro, är Nordens största tillverkare av glidlager, ämnesrör och formdetaljer i brons. De har över 300 anställda med tillverkande enheter i Sverige och Finland och säljbolag i Danmark och Norge. Med eget gjuteri och toppmodern maskinpark kan företaget erbjuda ett komplett sortiment med alltifrån standardgjutning och maskintillverkning till kostnadseffektiva helhetslösningar.

”Vi valde MAF som leverantör eftersom de kunde leverera det vi ville ha”, säger produktionsledare Magnus Egeskanz. ”Vi hade dessförinnan tittat på både nytt och begagnat och snart insett att enbart en ny maskin skulle uppfylla våra krav. Jämfört med andra aktörer var prisbilden gynnsam och leveranstiden var rimlig. Från början var tanken att maskinen skulle vara ett komplement till redan befintliga karusellsvarvar för att höja vår kapacitet. Efter hand konstaterades att det fanns behov och möjligheter till mer funktioner vilket kompletterades. Nu har maskinen installerats och vi kan konstatera att potentialen motsvarar våra förväntningar”, avslutar Magnus.

Maskinen, som nyligen har levererats och installerats är en You Ji VTL-1600ATC med dubbla rammar, dubbla verktygsväxlare, C-axel, drivna verktyg och palettväxlare. Den har ett sving på 2000 mm och 1800 mm svarvkapacitet. Huvudmotorn är 75kW med ZF-växellåda, max bordslast är 8 ton och maskinen väger ca 50 ton.

You Ji är världens största tillverkare av karusellsvarvar och de har kapacitet att tillverka över 500 karusellsvarvar per år med bordsstorlekar från 800 mm upp till 6000 mm. Inom en snar framtid kommer de även att tillverka maskiner med bord upp till 8000 mm. You Ji tillverkar dessutom stora horisontella svarvar och stora horisontella fleroperationsmaskiner med palettstorlekar upp till 2500x2500 mm.

Faktaruta You Ji VTL-1600 2ATC + C + 2R + APC
 Max. svingdia. Ø 2000 mm
 Bord Ø 1600 mm
 Max. svarvdia. Ø 1800 mm
 Max. svarvhöjd 1200 mm
 Max bordslast 8 ton
 Max effekt huvudmotor 75 kW (ZF-växellåda)
 Antal verktygsplatser 16ATC x 2
 Styrsystem Fanuc

MaskinFransson har levererat en You Ji karusellsvarv till Fosie Mekaniska!

Fr. vänster: Ulf Axelsson (MAF), Peter Nilsson (Fosie) och Niclas Mårtensson (MAF).

 

Text från Fosies hemsida:
"Fosie Mekaniska är den kompletta underleverantören anpassad för de flesta former av skärande bearbetning.

Vi är specialiserade på maskinbearbetning av enstyck till medelstor serieproduktion samt montering av maskiner anpassade för processindustri med höga prestandakrav. Kombinationen av hög kompetens och lång och gedigen verkstadserfarenhet gör att vi kan erbjuda legotillverkning med stor flexibilitet och kundanpassning. Med ett väl fungerande logistiksystem har Fosie Mekaniska genom åren eliminerat kostnadskrävande hantering och skapat en rationell och effektiv flödesinriktad tillverkning. Fosie Mekaniska har med målmedveten satsning under de senaste åren utvecklat maskinparken kontinuerligt för att möta kundens krav på mångsidighet och flexibilitet. För att möta en växande efterfrågan har Fosie Mekaniska AB investerat i en ny karusellsvarv av typen You Ji 1600ATC. Maskinen installerades hösten 2006."

 

Faktaruta You Ji VTL-1600 ATC
 Max. svingdia. Ø 2000 mm
 Bord Ø 1600 mm
 Max. svarvdia. Ø 1800 mm
 Max. svarvhöjd 1200 mm
 Max bordslast 8 ton
 Antal verktygsplatser 16 ATC
 Styrsystem Fanuc

I början av 2008 kommer MAF att leverera ytterligare 2 You Ji karusellsvarvar till Fosie!

MaskiFransson har nyligen levererat en You Ji karusellsvarv till SKF!

SKF kommer att använda maskinen för att svarva stora ringar.
 

Faktaruta You Ji VTL-1200 ATC + C
 Max. svingdia. Ø 1600 mm
 Max. svarvdia. Ø 1350 mm
 Max. svarvhöjd 1200 mm
 Max bordslast 5 ton
 X/Z rörelse 1375 x 900 mm
 Vertikal portalrörelse 800 mm
 4-backschuck Ø 1250 mm, manuell
 Huvudspindel 2 - 350 rpm, 2-stegslåda
 Huvudmotor 37/45 kW, Fanuc a40
 16 ATC BT50 4-kt 32/ Ø 63 mm
 Styrd C-axel 
 Nettovikt 33 ton 
Prenumerera på innehåll