Hwacheon

Förhandsinfo inför Värnamo Industriexpo

Under årets Värnamodagar blir det premiärvisning av flera maskiner i Sverige, bl.a.:
Enshu GE480He - horisontell flerop med 90 m/min snabbtransport
Hwacheon Cutex 180BL YMC - cnc-svarv med Y-axel
Hedelius Acura 65 - 5-axlig flerop med Heidenhain 640.
Denna maskin är såld och kommer efter Värnamodagarna att levereras till Duomek i Flen.
Maskinen blir därmed Duomeks tredje 5-axliga Hedelius.

Utöver detta kommer vi att visa
Quaser MF400C - 5-axlig flerop för 5-plansbearbetning
Tsugami B0326E-II - längdsvarv med 8 styrda axlar för upp till 32 mm stång
Tsugami M08SY - cnc-svarv med subspindel och Y-axel
Harrison Alpha 1550XS - teach-in-svarv med 2 meters dubbavstånd

Följande företag är medutställare hos oss under dagarna:
Absolent - uppsamlare för oljedimma och oljerök
Chuckcenter - chuckar, hållande verktyg
Fructus Data - Gibbs CAD-CAM
Heidenhain - styrsystem, mätprobar
Inlead - automation
Mitsubishi - styrsystem
Nikken - rundbord, hållande verktyg
Malcus AB - skärande verktyg
Renishaw - mätning, mätprobar
SPV Spintec - varvtalshöjare, hållande verktyg
Walter Tools - skärande verktyg

Vi bjuder på lunch och fika båda dagarna.
Anmäl gärna att du vill besöka oss via länken nedan:
http://varnamoindustriexpo.se/anmalan-boende/

Datum: 
Ons, 2017-05-10 - Tor, 2017-05-11

HWACHEON storsatsar på Europa

De senaste tre åren har den sydkoreanska verktygsmaskintillverkaren Hwacheon gjort en kraftansträngning för den europeiska marknaden. Från att tidigare ha haft 6 anställda är man nu 21 stycken och det är först och främst servicetekniker och applikationstekniker som har tillkommit. Detta har gjorts för att utveckla och förbättra supporten till Hwacheons återförsäljare i Europa.

För knappt tre år sedan tillträdde Christoph Smets som ny chef för Hwacheon Europe och han har sedan dess varit ansvarig för företagets nya satsning. Han säger följande: "Vi vill avsevärt öka vår marknadsandel. Vår avsikt är dock inte att fördubbla eller tredubbla vår försäljning på kortast möjliga tid. Omorienteringen drivs snarare med tålamod, fingertoppskänsla och våra mål är ganska konservativa. Vi fokuserar på hållbar tillväxt och vår strategi är långsiktig." Utöver en större organisation har Hwacheon i tyska Bochum en ny utställningshall med både mer reservdelar och fler lagermaskiner än tidigare. Numera finns alltid ca 40-50 nya maskiner i lager vilket i många fall möjliggör mycket korta leveranstider. Reservdelslagret kompletteras med dagliga leveranser från Korea och i vanliga fall kan rätt reservdelar skickas ut inom 24 timmar.

Hwacheon är den äldsta renodlade verktygsmaskintillverkaren i Sydkorea. Företaget grundades 1952 av Kwon Seung gwan och 1959 tillverkade de landets första remdrivna svarv. Företaget har sedan dess satt många milstolpar i Koreas historia för maskintillverkning, t.ex. tillverkade de den första nc-styra svarven 1977, de var först med att ställa ut på IMTS-mässan 1978, de tillverkade den första cnc-styrda fräsmaskinen 1983 och de byggde den första horisontella fleroperationsmaskinen 1987, för att nämna några.
Hwacheon Machine Tool är moderbolaget i Hwacheon Group som består av flera verktygsmaskinrelaterade företag. Utöver Hwacheon Machine Tool ingår även Hwacheon Machinery, Seoam Machinery Industry och TPS Korea. Hwacheon machinery tillverkar delar till fordonsindustrin som t.ex. motorblock, cylinderhuvuden och vevaxlar. Seoam tillverkar maskinkomponenter som t.ex. kugghjul, chuckar, chuck-cylindrar och "curvic"-kopplingar. TPS Korea är ett företag som har specialiserat sig på att tillverka produktionsanläggningar för fordonskomponenter. Den totala omsättningen för Hwacheon Group är ca 700 miljoner USD och de har ca 1400 anställda.

I Korea är några av Hwacheon's största kunder Samsung Electronics och Hyundai-Kia Motors. Många av Samsungs underleverantörer är också kunder till Hwacheon, mer än hälften av maskinerna som Hwacheon tillverkar för formverktygstillverkning säljs till Samsungs underleverantörer. I dagsläget har Hwacheon ungefär 60% av maskinmarknaden för formverktyg i Korea.

Hemmamarknaden har alltid har varit Hwacheons starkaste men exporten till övriga Asien, USA och Europa växer år för år. Maskinprogrammet är idag mycket bredd och omfattar huvudområdena inom svarvning, borrning och fräsning. Utbudet av horisontella svarvar varierar från små tvåaxliga svarvar till maskiner med en svarvlängd på över 5 meter och en vikt på 27 ton. Vertikalsvarvar finns med svarvdiameter från 350 mm upp till 2500 mm. Fleroperationsmaskiner finns i många storlekar och modeller i vertikalt, horisontellt och 5-axligt utförande. Hwacheons maskiner tillverkas med full kontroll i hela produktionsledet, de tillverkar alla nyckelkomponenter själva som t.ex. svarvspindlar och frässpindlar. I det egna gjuteriet gjuter de bl.a. maskinbäddarna till de egna maskinerna men även åt flera andra maskintillverkare.

Lyckad leverans från MaskinFransson till Xylem

Xylem Water Solutions Manufacturing AB investerade nyligen i ytterligare produktionsmaskiner från MaskinFransson.

Denna gång har Xylem investerat i sju maskiner, sex stycken Hwacheon VT-550 vertikalsvarvar, samt en Quaser MV184 vertikal flerop. Investeringen är en följd av ökad efterfrågan och produktionscellerna kommer tillverka pumphjul till Xylems välrenommerade pumpar. Xylem investerade för 2 år sedan i en robotiserad produktionscell med samma maskinmodeller. Då dessa maskiner uppfyllde Xylems krav för att tillverka pumphjul på ett stabilt och säkert sätt, valde man att gå vidare med samma utrustning. Trots att tidsschemat för leveransen var kort så överlämnades maskinerna efter installation och testkörning på exakt den dag som var specifierad.

Hwacheon VT-550 maskinerna är vertikalsvarvar, som svingar diameter 820 mm och är utrustade med bl.a. drivna verktyg, skalor, mätprobar och filteranläggning.

Quaser MV184 är en vertikal flerop med rörelse 1000 x 600 mm rörelse.

Xylem och MaskinFransson i nytt samarbete

Xylem fortsätter att utveckla sitt produktprogram och har som ett led i detta nyligen tecknat en order på 7 nya maskiner från MaskinFransson. Maskinerna består av sex vertikala svarvar, VT-550 från Hwacheon och en vertikal flerop, MV184E från Quaser. Xylem har tidigare erfarenheter från båda dessa fabrikat vilket har underlättat beslutet för de nya beställningarna.
Maskinerna, som kommer att levereras och installeras under maj månad 2016, kommer i huvudsak att utgöra en utökad kapacitet vid tillverkning av pumphjul.
Vi är såklart glada att Xylem har varit nöjd med de tidigare maskinerna som vi har levererat och vi är stolta över att få förnyat förtroende, säger Henrik Fransson, försäljningschef på MaskinFransson.
För mer information kontakta
Maskin AB A. Fransson, www.maskinfransson.se,
för mer information om Xylem, www.xylem.com/se

Besök oss under Värnamo IndustriExpo 2015 6-7 maj

I våra lokaler Silkesvägen 10 i Värnamo kommer vi den 6-7 maj kl 09.00-17.00 att visa 8 intressanta maskiner. Dessutom har vi hela 14 samarbetspartners som kommer att medverka till att göra utställningen komplett. Maskinerna som vi kommer att visa är följande:

Quaser MF400C, 5-axlig flerop för 5-plansbearbetning. Siemens 828D, 15000 rpm, 20 bar spolning genom spindeln, skalor i alla 5 axlarna.

Quaser MV204CP, mycket kraftfull vertikal flerop med Heidenhain iTNC530. 12000 rpm, 46.5 kW spindeleffekt, 20 bar spolning genom spindeln.

Quaser MV184P, kraftfull vertikal flerop, BT40 BigPlus, Y=610, Heidenhain iTNC530. 48 verktygsplatser, 12000 rpm, 20 bar spolning genom spindeln.

Tsugami HS20M 5AX, Multifunktionsmaskin för 20 mm stångmaterial, 5-axlig simultan styrning + B-axelspindel, 30000 rpm.

Tsugami B0326-II, en mycket mångsidig längdsvarv som kan ta sig an komplexa uppgifter. 8 styrda axlar och upp till 32 mm stångmaterial.

Muratec MT200G T3, en ny flexibel allt-i-ett produktionssvarv för stång och / eller kuts med dubbla spindlar med C-axlar, stångdiameter 65 mm, 3 revolvrar (2 övre med 15 verktygsplatser och en nedre med 12 verktygsplatser) med Y-axlar, drivna verktyg med 5.5 kW alla positioner, Maskinen är utrustad med Muratecs egna 3-axliga portalladdare.

Takisawa TS-4000YS, en kraftfull cnc-svarv med Y-axel och subspindel. Stångkapacitet 82 mm, svarvlängd upp till 750 mm, 22 kW huvudspindeln.

Hwacheon Hi-Tech VT-950MC, en kraftfull vertikalsvarv med drivna verktyg och C-axel, svarvdiameter 950 mm, svarvhöjd 850 mm, swing diameter 1100 mm. 45 kW spindelmotor och vridmoment 4569 Nm. Verktygsrevolvern med 12 platser  (alla drivna). Fanuc 0i-TD med 10.4" färgskärm inkl manual Guide i och Hwacheon:s skärkraftsövervakning. VT-950MC väger ca 19 ton.

Våra samarbetspartners kommer att visa följande:

Walter Norden - skärande verktyg
Inlead Automation - automation
System 3R - automation, fixturer
Chuckcenter - chuckar, hållande verktyg
Promet - axelmätmaskin
Heidenhain - styrsystem, mätprobar
Nikken Scandinavia - hållande verktyg, rundbord
Absolent - oljedimavskiljare
Renishaw - mätprobar
Bonthron & Ewing
- stångmagasin, skärvätska
Mitsubishi Electric - styrsystem
Servus - lasermärkmaskiner
Trumlings - trumlingsmaskiner
Fructus Data
- CAM-system

Det kommer att bli en komplett utställning under samma tak för skärande bearbetning. Vi bjuder mat och dryck och är tacksamma om Du anmäler Ditt besök i förhand. Föranmälan görs www.varnamoindustriexpo.se

Välkomna!

Besök oss under Värnamo IndustriExpo 2013 24-25 april

I våra lokaler Silkesvägen 10 i Värnamo kommer vi den 24-25 april kl 09.00-17.00 att visa 6 intressanta maskiner. Dessutom har vi 8 samarbetspartners som kommer att medverka till att göra utställningen komplett.
Maskinerna som vi kommer att visa är följande:

Hwacheon Hi-Tech VT-950MC, en kraftfull vertikalsvarv med drivna verktyg och C-axel, svarvdiameter 950 mm, svarvhöjd 850 mm, swing diameter 1100 mm. Maskinen är utrustad med en extra kraftig spindelmotor 45 kW med vridmoment 4569 Nm. Verktygsrevolvern har 12 platser och alla platser kan användas för drivna verktyg. Styrsystemet är Fanuc 0i-TD med 10.4" färgskärm inkl manual Guide i och Hwacheon:s skärkraftsövervakning. VT-950MC väger ca 19 ton.

Muratec MT200G T2 MCY, en ny flexibel allt-i-ett produktionssvarv för stång och / eller kuts med dubbla spindlar med C-axlar, stångdiameter 65 mm, 2 revolvrar (1 övre med 15 verktygsplatser och en nedre med 12 verktygsplatser) med Y-axlar, drivna verktyg med 5.5 kW alla positioner, Maskinen är utrustad med Muratecs egen portalladdare som kan hantera detaljer upp till 350 mm i längd.

Goodway GS2800C MSY, en cnc-svarv med subspindel och Y-axel. Styrsystemet är Fanuc 18iTB.

Trident TR-56S, en mycket snabb vertikal flerop med palettväxlare. Styrsystemet är Mitsubishi M70A.

Quaser HX504IIB, en kraftfull horisontell fleroperationsmaskin med BT40 BigPlus-spindel med max varvtal 12000 rpm och 30 kW spindeleffekt. Maskinen har 60ATC, 48 m/min i snabbtransport, fullt styrd B-axel 0.001 grad, maskinens nettovikt är 13 ton. Styrsystemet är Fanuc 31i.

Quaser MV184P, en kraftfull vertikal flerop, XYZ: 1020/610/610, BT40 BigPlus, 12000 rpm, 48ATC. Styrsystemet är Fanuc 18iMB.

Våra samarbetspartners kommer att visa följande:

AbsolentUtrustning för oljedimuppsamling
ChuckcenterSvarvchuckar, magnetbord, verktyg
HeidenhainStyrsystem, mätprobar för Fanuc och Heidenhain
NikkenHållande verktyg, rundbord, förinställning
PrometAxelmätmaskin
SviaAutomation
System 3RFixturering, automationsutrustning
WalterSkärande verktyg

Det kommer att bli en komplett utställning under samma tak för skärande bearbetning.
Vi bjuder på mat och dryck och är tacksamma om Du anmäler Ditt besök i förhand.
Föranmälan görs på www.varnamoindustriexpo.se/ftg17.htm

Välkomna!

Datum: 
Ons, 2013-04-24 - Tor, 2013-04-25

Film och bilder från vår monter under MAX 2012

Den 23-26 oktober 2012 ställde vi ut 5 maskiner i vår monter på MAX 2012. Maskinerna som vi visade var en Quaser HX504IIBP horisontell flerop som visades tillsammans med automationssystem från SVIA, en Quaser MF400C 5-axlig flerop med 4 simultana axlar och en indexerande, en Goodway GLS2000LYS cnc-svarv med Y-axel och subspindel, en Hwacheon VT950MC vertikalsvarv med drivna verktyg och en Muratec MT200G T2 cnc-svarv med dubbla spindlar, dubbla revolvrar med Y-axlar och portalladdare.

MAX står för Manufacturing & Automation Expo och ägde rum för första gången. Denna nya mässa ersätter tidigare Tekniska Mässan.

Vi fick mycket bra respons från besökarna under mässan och vi vill passa på att tacka dessa för visat intresse!

Se automatiserade produktionslösningar i vår monter på MAX 2012

Vi kommer att ha en monter ca 190 m2 och kommer att visa följande 5 maskiner.

Hwacheon Hi-Tech VT-950MC en kraftfull vertikalsvarv med drivna verktyg och C-axel, svarvdiameter 950 mm, svarvhöjd 850 mm, swing diameter 1100 mm. Maskinen är utrustad med en extra kraftig spindelmotor 45 kW med vridmoment 4569 Nm. Verktygsrevolvern har 12 platser och alla platser kan användas för drivna verktyg. Styrsystemet är Fanuc 0i-TD med 10.4" färgskärm inkl manual Guide i och Hwacheon:s skärkraftsövervakning. VT-950MC väger ca 19 ton och kommer att vara en av mässans riktiga tungviktare.

Muratec MT200G T2 MCY, en ny flexibel allt-i-ett produktionssvarv för stång och / eller kuts med dubbla spindlar med C-axlar, stångdiameter 65 mm, 2 revolvrar (1 övre med 15 verktygsplatser och en nedre med 12 verktygsplatser) med Y-axlar, drivna verktyg med 5.5 kW alla positioner, Maskinen är utrustad med Muratecs egen portalladdare som kan hantera detaljer upp till 350 mm i längd. Under MAX-mässan är det första gången MT200G T2 MCY visas i Sverige.

Goodway GLS-2000L MYS, en mycket kompetent cnc-svarv med subspindel, Y-axel och drivna verktyg. Maskinen är utrustad med hylschuck för huvudspindeln och 5" 3-backschuck för subspindeln, stångdiametern är 51 mm och max svarvlängd är 540 mm. Maskinen lämpar sig särskilt väl för stångbearbetning och är utrustad med stångmagasin, detaljfångare och detaljtransportör. Styrsystem är Fanuc 31i.

Quaser MF400C, en fleroperationsmaskin för 5-plansbearbetning med Siemens styrsystem 828D. Maskinen är utrustad med skalor i alla 5 axlarna och kan svinga runt arbetsstycken upp till 400 mm i diameter.

Quaser HX504IIB, en kraftfull horisontell fleroperationsmaskin med BT40 BigPlus-spindel med max varvtal 12000 rpm och 30 kW spindeleffekt. Maskinen har 60ATC, 48 m/min i snabbtransport, fullt styrd B-axel 0.001 grad, maskinens nettovikt är 13 ton. Styrsystemet är Fanuc 31i. Under MAX-mässan kommer HX504IIBP att visas tillsammans med en robotcell från SVIA. Även om det har sålts och levererats ett antal HX504IIBP-maskin i Sverige är det under MAX-mässan som den för första gången visas en mässa i Sverige.

Under för- och eftermiddagarna kommer vi att ha demonstrationer i maskinerna, SVIA kommer att visa sin robotcell som laddar detaljer in i vår horisontella Quaser HX504IIB och Iscar kommer att demonstrera verktygDessutom kommer vi ha en Quaser MV154E vertikal fleroperationsmaskin med Fanuc 0i i Renishaw:s monter. Renishaw kommer att utrusta den med olika typer av probar för att bl.a. demonstrera automatisk verktygslängdsmätning och automatisk mätning av arbetsstycken.

Vi hoppas att många som möjligt besöker denna första upplagan av MAX-mässan i år. Själva är vi övertygade om att det kommer att bli en riktigt bra mässa. Inriktningen "Manufacturing & Automation", tillverkning och automation, är helt rätt för den svenska marknaden, mässans budskap blir mer fokuserat och tydligare för vår målgrupp än vad det har varit tidigare. I vår monter kommer vi att visa flera olika automatiserade produktionslösningar och vi ser fram emot att träffa många som möjligt av våra befintliga och potentiella kunder för att prata om hur vi tillsammans kan förbättra produktionen ytterligare.

Klicka här för att registrera dig och för att skriva ut en gratis entrébiljett till MAX-mässan

Datum: 
Tis, 2012-10-23 - Fre, 2012-10-26

Hwacheon automatiska svarvceller till Witte Industrier

Hwacheon vertikalsvarv nummer 5 och 6 levereras snart till Witte Industrier.

Witte Industrier AB i Lidköping är ett familjeföretag som grundades 1960. Sedan år 2000 har företaget investerat kraftigt i automatiserade produktionsceller för att kunna konkurrera med lågkostnadsländer. De 50-talet anställda arbetar tre- och fyrskift vilket är nödvändigt för att utnyttja investeringarna så mycket som möjligt. 

Witte klarar bearbetning av de flesta material, även om stål och gjutjärn är de vanligaste. Färdigbearbetade detaljer kan variera från några gram upp till 4 ton. Bland de större kunderna märks SKF, ESAB, Volvo Penta, ABB Robotics och Tema Ingenjörsfirma.

Nyligen installerades två automatiska svarvceller, vardera bestående av två Hwacheon vertikalsvarvar, VT-550R MC och VT-550L. Varje cell innehåller också en ABB-robot som betjänar svarvarna genom automatiska sidodörrar samt en DEA mätmaskin från Hexagon med automatisk feedback för verktygskompensering.

Under andra halvan av 2011 kommer en ny svarvcell för större komponenter att installeras. Denna blir Wittes 7:e robotcell och kommer att innehålla två Hwacheon vertikalsvarvar VT-950MC, en ABB-robot och en mätmaskin.

Prenumerera på innehåll