Quaser HX504IIBP horisontell fleroperationsmaskin till Ölme Mekaniska i Kristinehamn

MaskinFransson har nyligen levererat en Quaser HX504IIBP horisontell fleroperationsmaskin till Ölme Mekaniska i Kristinehamn.

Ölme Mekaniska AB är leverantör av mekaniska produkter till verkstadsindustrin med inriktning skärande bearbetning och montering.
Företaget skriver själva sin webbsida: "Vi har moderna CNC-maskiner och erfaren personal vilket borgar för konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet. Vår affärside är att tillverka detaljer i moderna CNC maskiner inom svarvning och fräsning samt ge kunden en komplett lösning där tex. ytbehandling eller montering ingår. För att säkerställa framtida utveckling bevakar och investerar vi både i tekniska hjälpmedel och kompetens."

Ölme Mekaniska AB startades 1986 av nuvarande ägare Benny Svensson. De förfogar över 1 000 kvm verkstad i ändamålsenliga lokaler lokaliserade industriområdet Drevstad i Kristinehamn. Som stöd i verksamheten använder de MPS-systemet Monitor och Gibbs Cad-Cam.
Företaget är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Benny Svensson säger: "Vi jobbar inom ett brett kundregister tex. tunga fordon, vattenturbin, marin fartygsframdrift, gruvindustrin och vatten bergborrning för att nämna några. Vi valde Quaser pga. bra samarbete med er samt att vi redan har en vertikal från quaser som har fungerat bra och dessutom har samma styrsystem."
 

Faktaruta QUASER HX504IIBP

Palettstorlek

500 x 500 mm (2 st)

Rörelser XYZ

760 x 640 x 760 mm

Max bordslast

500 kg (per palett)

Max sving arbetsstycke

Ø760 mm

Max höjd arbetsstycke

800 mm

Spindelkona

BT40 BigPlus

Max spindelvarvtal

12000 rpm

Antal verktygsplatser

60 st

Max effekt spindelmotor

30 KW

Vikt

13000 kg

Styrsystem

Fanuc 18iMB